Солодощі, які стали справжньою візиткою рідних міст – Програма лояльності

Знаєте, що таке тур щастя? Це куштувати чизкейк в Нью-Йорку, трдельник у Празі, вафлі у Брюсселі, обважанек у Кракові…. Головне, вчасно зупинитися і не забути, що зараз ще літо).
А якщо серйозно, ми зібрали для Вас десерти, які стали справжніми кулінарними символами своїх міст.
Будьте обережні! Після прочитання тексту можливе непереборне бажання подорожувати та їсти смаколики.

Чизкейк (Нью-Йорк, США)
Вважається, що турист не був у Нью-Йорку, якщо не скуштував місцевого чизкейка. Основа десерту – вершково-сирний шар, який кладуть на крихти печива.
До речі, не плутайте його із англійським варіантом. Американський чизкейк запікають, а десерт із Туманного Альбіону – ні.

Бостонський торт (Бостон, США)
Класичний бостонський торт – це легка та повітряна випічка, яку готують із коржів на основі манки. Кажуть, десерт чимось нагадує пташине молоко, тому можна насолоджуватися кожним шматочком і не хвилюватися про зайві кілограми.

Лінцський торт (Лінц, Австрія)
Це не просто десерт. Це місцева знаменитість. Рецепту торта більш як 350 років і якось йому навіть присвятили однойменну оперетту!
Воно й не дивно. Готують торт із горіхових пісочних коржів з джемом, а зверху прикрашають решіткою із тіста.

Трдельник (Прага, Чехія)
Трдельники у Чехії з’явилися ще в XIX ст. і одразу стали для місцевих жителів незамінним атрибутом усіх ярмарків та святкувань. А для туристів – тими ласощами, за якими хочеться повернутися до міста знову. Булочки роблять із здобного тіста, посипають ароматною корицею, горіхами та цукром. Наповнення можна обрати в залежності від особистих вподобань – крем, морозиво, вершки.

Брюсельські вафлі (Брюссель, Бельгія)
Прямокутні вафлі із м’якою текстурою – давня візитка Брюсселя. Зазвичай, їх подають із топінгами – шоколадом, карамеллю, вершками, морозивом та шматочками фруктів. Від такої смакоти важко втриматися. Тож і не дивно, що рецепт солодощів запозичили і готують у різних куточках світу.

Нюрнберзький пряник (Нюрнберг, Німеччина)
Ці солодощі відомі ще з Середньовіччя. Головною особливістю пряників є високе співвідношення горіхів щодо муки. За традиційним рецептом, вони містять 25% миндалю чи грецьких горіхів і не більше як 10% муки. Покривають пряники шоколадною глазур’ю.

Краківський обважанек (Краків, Польща)
Здавалося б обважанек – звичайнісінький бублик. Однак, жителі Кракова на таке порівняння точно б образились.
Після того, як тісто скручують у формі кільця, його занурюють у підсолену воду, а тоді відправляють в духовку. Тому ці бублики мають інакший смак та текстуру.
Традиційні краківські обважанеки готують із складових лише місцевого походження. Посипають сіллю, кунжутом чи маком.

Київський торт (Київ, Україна)
Напевно, кожен хоча б раз, повертаючись із Києва, привозив однойменний торт у подарунок рідним. Десерт придумали в 1965 р. на Київській кондитерській фабриці. Якщо вірити легенді, він з’явився випадково. Кондитери забули поставити до холодильника партію яєчного білка. Наступного дня керівник цеху, щоб не викривати помилку підлеглих, вирішив застиглі білкові коржі змастити масляним кремом та обсипати ванільною крихтою. Кажуть, саме той рецепт став прапрадідом теперішнього торта.

Солодощів забагато не буває! А коли Ви замовляєте десерти у закладах “Big Family”, завжди отримуєте більше. Адже, з кожної покупки Вам повертається 10% кешбеку.

Завантажити додаток можна тут:
іOS – https://apple.co/2vWrYpQ
Android – http://bit.ly/2HRGNyr

Facebook Comments